Csoportos látogatás

„Egyszer azt olvastam, hogy az autizmus a valóságtól való visszahúzódás..., de ez nagyon félrevezető. Tévedés lenne… (ezt) mondani, hiszen ez azt jelenti, hogy az embernek ahhoz, hogy valamilyen okból visszahúzódjon a valóságtól, először is tudnia kell, hogy az mit jelent. Szerintem ezt úgy kellene leírni, hogy ez elsősorban a valóság megértésére való képtelenséget jelenti, amelynek következtében a személy visszahúzódóvá válik”

Therese Joliffe 

 

Kedves Pedagógusok!

Az alábbiakban összegyűjtöttünk olyan támpontokat, melyek segítséget jelenthetnek a múzeumlátogatás megtervezésekor.

 

  • A látogatás előtt

Az alábbi segédanyagok megtekintésével a gyermekek már előzetesen képet alkothatnak arról, hogy milyen helyszín és tevékenység várja majd őket. 
Íme a Mesemúzeumot bemutató videónk:

 

Itt érik el a látogatást előkészítő szociális történetet:

 

A szociális történet letölthető : ITT

ITT pedig letölthető a múzeumi szabályokról összeállított rajzos útmutatónk, melyet javaslunk előzetesen megbeszélni a gyermekekkel.

 

A látogatás időpontjának kiválasztásához kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot emailen (mesemuzeum@pim.hu) vagy telefonon (06-1-202-40-20).

A MÁV díjmentes utazási lehetőséget biztosít a Mesemúzeum megtekintésére. A fogadónyilatkozatot az oldal aljáról töltheti le. Kérjük, hogy a kitöltött dokumentumot az utazás előtt minimum 2 héttel küldje vissza nekünk emailben!

 

  • A múzeumban

Érkezéskor csengessenek a kapunál, ahol egy múzeumpedagógus fogadja majd Önöket.
Ha a foglalkozás előtt még uzsonnázni, tízóraizni szeretnének, akkor a Mesemúzeum melletti Fátyol parkban megtehetik.
Amennyiben a megbeszélt időpont előtt érkeznek, előfordulhat, hogy a foglalkozás megkezdése előtt még röviden várakozniuk kell: ezalatt meg tudják nézni az udvar boltívei alatt a múzeum térképét, megismerkedhetnek a múzeum épületének történetével és az udvari vitrinben megtekinthetik egy kortárs meseíró műveit.
A múzeumban rendelkezésre áll egy pihenőszoba. Ha valamelyik gyermeknek nyugalomra vagy rövid ingerszünetre van szüksége a látogatás alatt, akkor lehetőségük van elvonulni vele, hogy pihenjen és lehetőség szerint vissza tudjon csatlakozni a közös játékba.

 

  • A látogatás után

A látogatás élményének feldolgozásához játékos füzetet állítottunk össze, melyet a gyerekek útravalóként magukkal vihetnek, illetve letölthető a honlapunkról is. Lehetőség van arra, hogy ezt aztán közösen dolgozzák fel az iskolában, de otthoni elmélyülésre és az élmények újraélésére is lehetőséget kínál.

Az élményfeldolgozó füzet letölthető ITT.
 

Minden észrevétel fontos számunkra. Ezért kérjük Önöket, hogy az ITT letölthető látogatói kérdőív kitöltésével segítsék munkánkat.

Kívánunk Önnek és csoportjának izgalmas utakat a mesék és a Mesemúzeum világában:

                             A Mesemúzeum és a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány munkatársai

alapítvány logója
Fájl
Csatolmány Méret
MINŐSÉBIZTOSÍTÁSI KÉRDŐÍV18.13 KB 18.13 KB
ÉLMÉNYFELDOLGOZÓ FÜZET742.54 KB 742.54 KB
LÁTOGATÁSI SZABÁLYOK41.63 MB 41.63 MB
SZOCIÁLIS TÖRTÉNET4.21 MB 4.21 MB