Múzeumok éjszakája a Mesemúzeumban

Június 26., szombat 15 órától

A programok Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogathatók, melyet előzetesen és a program napján is megválthatnak jegypénztárunkban, vagy online:
https://jegymester.hu/production/53101/mesemuzeum-pim/8229921

 

RÉSZLETES PROGRAM

 

  • 15.00 -22.00 óra között

Mesebeli 7 próba a Mesemúzeumban

Az interaktív kiállításban a látogatónak próbákat kell teljesítenie. A hét próba mindegyike más-más készséget, képességet érint, és az összes érzékszerv mozgósítására szükség van a megoldásukhoz, legyen szó népmesei idézetek párosításáról, az égig érő fa odújába rejtett kincsek kitapogatásáról, labirintusban való eligazodásról vagy éppen a sárkány legyőzéséről.

Ajánlott korosztály: 4-99 éves korig

 

  • 15.00 – 22.00 óra között

Írj történetet a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhelyben!

Hozott vagy itt talált témákból történetet kerekíthetsz! Nincs meghatározott bejárási útvonal, a tér bármelyik pontján elkezdheted az alkotást: a műhely mindegyik installációja kiindulópontul szolgálhat a történetedhez, és lehetőséget nyújt arra, hogy annak egy-egy részletét alaposabban is kidolgozhasd. Ezeket a részleteket pedig A Te történeted! vezetőfüzetben rendezheted össze.
Ajánlott korosztály: 10-99 éves korig

  • 15.30

Rumini, Maszat és a többiek - Tabáni kalandpálya Berg Judittal

Rendhagyó családi kirándulás a tabáni parkban a Kompánia Színházi Társulattal. A kalandpálya állomásain Berg Judit meséihez kapcsolódó színházi jelentek bontakoznak ki, melyek továbbgondolásában, megoldásában a mindenki részt vehet.

Ajánlott korosztály: 5-99 éves korig

60 perc

  • 16-20 óra között

Készítsetek szélforgót és zászlót a Szélkirálynőre Farkas Réka iparművésszel!

Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig

240 perc

  • 17.30

Klárisok -Kerekégenjáró - interaktív családi koncert

A Kerekégenjáró zenés interaktív program során a Klárisok zenekar a jól ismert énekes-táncos népi játékok és dalok, az égitestszabadító tündérmese fonalán, a hős Napvitéz vándorútja mentén rendezi a szimbólumok kapcsolódásával egységes egésszé a mesét és a zenét.
Közreműködik:

Korzenszky Klára – ének

Eredics Dávid – szaxofon, kaval, klarinét, tilinkó, furulya, tambura

Porteleki Áron – brácsa, derbuka, tapan

Buzás Attila – koboz, saz, csellótambura

Ajánlott korosztály: 5-99 éves korig

60 perc

  • 19 óra

Bőröndmesék - Interaktív mesejáték mosolyméréssel

La Fontaine A molnár, a fia és a szamár című meséje elevenedik meg az előadásban, mely során a gyerekek is a történet szereplőivé válnak. Elek Ányos vérbeli világutazóként sok bőrönddel érkezik, melyekből újabb és újabb varázslatos tárgyak és játékok bújnak elő. 
Ajánlott korosztály: 5-10 éves korig
60 perc