Múzeumok éjszakája

2024. június 22. 16:00 - 22:00

Június 22.
szombat

16:00 -22:00 
Mesebeli 7 próba a Mesemúzeumban
Az interaktív kiállításban a látogatónak próbákat kell teljesítenie. A hét próba mindegyike más-más készséget, képességet érint, és az összes érzékszerv mozgósítására szükség van a megoldásukhoz, legyen szó népmesei idézetek párosításáról, az égig érő fa odújába rejtett kincsek kitapogatásáról, labirintusban való eligazodásról vagy éppen a sárkány legyőzéséről. 

16:00 -17:00
Tabáni kalandpálya 
Rendhagyó családi kirándulás a tabáni parkban a Kompánia Színházi Társulattal. A kalandpálya állomásain Boldizsár Ildikó Amália álmai című könyvének boszorkányos kalandjai bontakoznak ki. Színházi jelenetekben Amália, varázslattal, ármánnyal, csodákkal teli álomvilága elevenedik meg, ahol a nézők csillagokkal beszélgethetnek, ellátogathatnak a Tenger Nagy Urának kőkastélyához, belepillanthatnak Amália tükrébe. Vajon sikerül mosolyt csalnunk a legszomorúbb boszorkány arcára? Együtt biztosan! Tartsatok velünk!

17:00-19:00
Írj történetet a Háromcsőrű Kacsa Történetalkotó Műhelyben!
Hozott vagy itt talált témákból történetet kerekíthetsz! Nincs meghatározott bejárási útvonal, a tér bármelyik pontján elkezdheted az alkotást: a műhely mindegyik installációja kiindulópontul szolgálhat a történetedhez, és lehetőséget nyújt arra, hogy annak egy-egy részletét alaposabban is kidolgozhasd. Ezeket a részleteket pedig A Te történeted! vezetőfüzetben rendezheted össze.

17:00 – 20:00
Márványozott mesepillangók
Mi az a márványozás? Miért nevezték a törökök ebru (felhő) technikának? Gyere, és merülj el egy különleges technikában és készíts varázslatos pillangókat Farkas Réka iparművésszel!

17:30 – 18:30
Klárisok zenekar mesekoncertje 
A Klárisok zenekar a hazai népzenei-világzenei paletta egyik legnépszerűbb, (nemcsak) gyermekeknek szóló zenét játszó formációja. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes és zenésztársai mesekoncertjein a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeit felhasználva a fantáziára, a szerepjátékra és a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, a közönséggel együtt alkotják meg a mesét. Gyertek, játsszatok ti is velük a Múzeumok éjszakáján!
A Klárisok zenekar tagjai:
Korzenszky Klára – ének
Buzás Attila – koboz, saz, csellótambura
Eredics Dávid – szaxofon, tambura, kaval, klarinét, furulya
Porteleki Áron – brácsa, derbuka, tapan

 

Korosztály
5-99 éves korig
Időtartam
360 perc
Ár
Múzeumok éjszakája karszalaggal látogathatók a programok.