Múzeumok éjszakája

2022. június 25. 16:00 - 22:00

gyerekek_korona

16.00 -22.00 óra között Múzeumok éjszakája

Mesebeli 7 próba a Mesemúzeumban

Az interaktív kiállításban a látogatónak próbákat kell teljesítenie. A hét próba mindegyike más-más készséget, képességet érint, és az összes érzékszerv mozgósítására szükség van a megoldásukhoz, legyen szó népmesei idézetek párosításáról, az égig érő fa odújába rejtett kincsek kitapogatásáról, labirintusban való eligazodásról vagy éppen a sárkány legyőzéséről.

Ajánlott korosztály: 4-99 éves korig

 

 

 

kompánia

A rettentő görög vitéz - Tabáni kalandpálya

16:00- 17:00

Rendhagyó családi kirándulás a tabáni parkban a Kompánia Színházi Társulattal. A kalandpálya állomásain Zalán Tibor A rettentő görög vitéz című meséjéhez kapcsolódó színházi jelentek bontakoznak ki, melyek továbbgondolásában, megoldásában mindenki részt vehet. Segíts megtalálni Ariadnét, győzzük le közösen a Minótauroszt!

Ajánlott korosztály: 5-99 éves korig

60 perc

 

 

pillango

Áttetsző pillangók és mérgező bogarak készítése hagyományos természeti képek alapján vagy újragondolt, geometrikus-absztrakt mintázattal

17:00- 20:00

Tervezz, alkoss meseszép, színes, áttetsző lepkéket vagy veszélyes, mérgező rovarokat az Óperenciások Kreatív Csoport tagjaival!

Meríts ihletet a természet varázslatos képeiből, vagy használd fantáziád, kreativitásod és kelts életre új, izgalmas teremtményeket!

Ajánlott korosztály: 5-99 éves korig

 

 

 

 

mesélők

mesÉLJÜK a fényt - családi meseest a Múzeumok Éjszakáján

20:00- 21:00

Mesemondás és mesehallgatás közben megszületik a fény. A külső és a belső világunk fényéért mesélünk csupa fényes, ragyogó, tüzes mesét. A nyarat, Szent Iván varázslatos éjszakáját járjuk körbe meséken, legendákon, mondókákon, dalokon keresztül. A családi meseesten a Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői fognak mesélni.

Szeretettel várunk minden meseszerető gyereket és felnőttet! Ajánlott korosztály: 5-99 éves korig

60 perc

 

Karszalagot a Mesemúzeum pénztárában vagy online tudnak vásárolni: 

https://jegymester.hu/production/53101/mesemuzeum-pim/8229921

 

Időtartam
egész este
Ár
a programok karszalaggal látogathatók