10 éves a Mesemúzeum- 2.nap

2022. október 1. 11:00 - 21:00

Gyertek, ünneplejetek velünk! Mesékkel, családi koncertekkel, könyvvásárral, kreatív foglalkozással, Csukás-sétával várunk benneteket, a büfében pedig a Kipp-kopp palacsintát vagy Rumini kedvenc hot-dogját is megkóstólhatjátok!

A programokon való részvétel ingyenes. 
A férőhelyek száma korlátozott, helyfoglalás érkezési sorrendben.

 

11:00
Klárisok zenekar mesekoncertje

klárisok zenekar tagjai

A Mesemúzeum szinte a megnyitása óta ad otthont a Klárisok zenekar mesekoncertjeinek. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes, és széleskörű hangszeres tudásukra támaszkodó zenésztársai a mesekoncertek során a gyermekpszichodráma, a meseterápia és a zeneterápia elemeit felhasználva közös énekléssel, játékkal, interaktív módon alkotják meg a mesét! Ezúttal is közös mesés-zenés játékra hívnak Benneteket!

A Klárisok zenekar tagjai:

Korzenszky Klára - ének

Buzás Attila - koboz, saz, csellótambura

Eredics Dávid - szaxofon, tambura, kaval, klarinét, furulya Porteleki Áron - brácsa, derbuka, tapan

Ajánlott korosztály: 4-7 éves korig

'60 perc

12.30
KB35 Színházi Nevelési Társulat
A varázsecset – komplex színházi nevelési előadás

varazsecset

Ismered a mesét Ma Liangról, a fiúról, akinek olyan varázslatos ecsete volt, hogy amit lefestett vele, az azonnal életre kelt? Sokat festett vele a szegény embereknek és még a hatalmas császárral is szembe szállt! Hadd meséljük el Neked! Sőt… ha van kedved, velünk együtt mesélheted Te is. Programunk során a néző-résztevő gyerekeket közös alkotásra hívjuk, hogy együtt fejezzük be velük a történetet.

Ajánlott korosztály: 5-8 éves korig

'60 perc

 

14:00
Valami készül - kreatív művészeti foglalkozás Kányádi Sándor versei nyomán.

zoldkiraly

A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti.

Ajánlott korosztály: 6-10 éves korig

'240 perc

 

14.00  Népmesekincstár Mesepedagógiai Műhely
MesÉljünk

mesélők

A Népmese napján olyan meséket mesélnek a Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői, amelyek arról szólnak mi mindent tud, miért nélkülözhetetlen a mese.

15.00
Ládafia Bábszínház
Együgyű Mihók, avagy a balgaság szerentséjének egészen igaz történetje

egyugyumihok

Együgyű Mihók, Isten bárgyú balgája,kivel a dolgok megtörténnek. Lehet az bárki, feleség vagy ördög, ha ezen változtatni szeretne, mindhiába. Mihók kitartó jellemű férfiú, kiben a buzgalom gazdájával együtt szunnyad. S hogyan lehet alvás közben sikert kovácsolni? Erről szól ez a história.

'40 perc

16.30
Ládafia Bábszínház
A lóvá tett kupec, avagy egy vásár különös története

lovatettkupec

Egy búzatermelő gazda a békesség kedvéért elereszti feleségét a vásárba, hogy az boltot kössön az éves búzatermésre … A vásárok földje- kupecek földje, és hogy ki kit tesz lóvá? Erre kapunk választ ebben a vidám vásári komédiában.

'40 perc

18.00
Rutkai Bori Banda
Szülinap-Fülinap

ruttkaibori

A Mesemúzeum "szülinapi házibulijában" Bori színpompás horgolt bábjaival kelti életre a zenekar legtáncosabb mese dalait. Sárkányjárgányon emelkedünk a magasba, az Űrcsűr Diszkóban űrdöngölünk Rizibizi Nénivel és a Halandzsa Maharadzsával. A Citrom Cirkusz társulata is ünnepi kavalkáddal készül, és felhangzik természetesen a zenekar saját szülinapi dala is!

Ajánlott korosztály: 4-10 éves korig

'60 perc

20.00
Mit jelent „boldogan élni?” - Boldizsár Ildikó, mesekutató, meseterapeuta, író előadása

boldizsarildiko

Az egyik legismertebb mesei záróformula szerint a mesék hősei "boldogan éltek, míg meg nem haltak". Az előadáson annak járunk utána, hogy mi kell a mesebeli boldog élethez: milyen utakat járnak be a hősök, mivel és kivel küzdenek meg, s milyen kapcsolatban állnak a látható és láthatatlan világokkal.

'60 perc

Időtartam
egész nap
Ár
A programokon való részvétel ingyenes. A férőhelyek korlátozottak, helyfoglalás érkezési sorrendben.