Foglalkozások

CSOPORTOS FOGLALKOZÁSAINK  
Hétfőn, kedden, szerdán és pénteken, 9 és 16 óra között iskolai és óvodai csoportokat várunk foglalkozásainkra.
Bejelentkezés és bővebb információ múzeumpedagógusainktól kérhető a mesemuzeum@pim.hu ímélcímen vagy a 06-1/202-4020-as telefonszámon.

A MÁV díjmentes utazási lehetőséget biztosít múzeumunk megtekintésére. A fogadónyilatkozatot az oldal alján találja. Kérjük, hogy a kitöltött dokumentumot az utazás előtt minimum 1 héttel küldje vissza nekünk emailben a mesemuzeum@pim.hu címre.
 

KLÁRISOK MESEKONCERT

Korosztály: 3-6 éves korig
Időtartam: 60 perc
Ár: 400 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 6000 Forint/csoport (foglalkozás díja)

A Klárisok zenekar mesekoncertjei óvodás csoportoknak kérhető az alábbi időpontokban:
2019. március 18. 9:00
2019. március 19. 10.30

A foglalkozást Korzenszky Klára énekes, gyermekpszichológus vezeti, Buzás Attila, Eredics Dávid és Porteleki Áron zenészek közreműködésével.

Korzenszky Klára énekesként és gyermekpszichológusként egyaránt fontosnak tartja a játék és a mese szerepét a gyermekek egészséges személyiségfejlődésében. A Klárisok zenekar gyerekműsoraiban jól ismert gyerekdalaink és mondókáink gyöngysorként felfűzve,  szövegeik, dallamaik és szimbólumaik segítségével,  szinte önmaguktól rendeződnek egységes egésszé. A mesekoncertek során a gyermekpszichodráma módszereit felhasználva a fantáziára, szerepjátékra, valamint a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotjuk meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét.

A koncertsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
 

 

ÓRIÁS-TÁRSASJÁTÉK Korosztály: 6-12 éves korig
Időtartam: 60-90 perc
Ár: 400 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 6000 Forint/csoport (foglalkozás díja)
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három csapat. Elindultak szerencsét próbálni… Útjukat egy óriás dobókocka irányítja úgy, hogy közben próbák sorát kell kiállniuk, vagy éppen párbajt kell vívniuk.
Célunk, hogy a játékon keresztül a csoportból egy igazi csapat kovácsolódjon össze, miközben játszva felidézzük a mese legfontosabb jellemzőit

 

MESEHŐSÖK HÉT PRÓBÁJA Korosztály: 5-10 éves korig
Időtartam: 60-90 perc
Ár: 400 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 6000 Forint/csoport (foglalkozás díja)
Milyen egy hős? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik? Okos? Bátor? Jószívű? Mitől válik azzá? Nekem milyen értékeim vannak? Hogyan lehet ezeket megtartani, fejleszteni?
Nálunk természetesen egy kis varázslattal és hét próba teljesítésével!
Akinek sikerül, annak mesehős-igazolvány jár!
Célunk, hogy a próbák során a gyermekek saját értékeit megerősítsük, önismeretüket, kitartásukat fejlesszük.

 

KÍVÁNJ VALAMIT! Korosztály: 9-12 éves korig
Időtartam: 90 perc
Ár: 400 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 6000 Forint/csoport (foglalkozás díja)

Történetünk egy fiúról szól, aki nyakába kapta a lábát, s útnak indult, hogy kiderítse álmai megvalósíthatók-e. De vajon eljut-e odáig, mikor annyi érdekes, mindenféle kívánkozik útközben? Ugye neked is vannak vágyaid? Megvalósítható? Ha igen, hogyan? Te mit kívánnál, ha útközben teljesülhetne egy kívánságod?

Célunk, hogy a foglalkozás során a gyerekek jobban megismerjék egymást, megnyíljanak egymás előtt, valamint képesek legyenek megítélni egy-egy álom, cél, vagy vágy megvalósulási esélyeit, lehetőségeit.

 

 

KIRÁLYI DÖNTÉSEK Korosztály: 9-12 éves korig
Időtartam: 90 perc
Ár: 400 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 6000 Forint/csoport (foglalkozás díja)
Mátyás király legendás történetei álruháról, országjárásról, és sok-sok furfangról szólnak. A „meghalt Mátyás, oda az igazság” – mondás szállóigeként él tovább azóta is.
De vajon milyen tulajdonságok jellemezték Mátyás királyt az igazságosságon kívül? Vajon erről is mesélnek a történetek?
Célunk, hogy a gyerekek a Mátyás-mesék által megismerjék a döntéshozás fontosságát, annak következményeit, valamint ismereteket szerezhessenek saját magukról, társaikról, közösségükről.

 

A HÁZ TITKAI Korosztály: 8-12 éves korig
Időtartam: 60-90 perc
Ár: 400 Forint/ gyerek (belépőjegy) + 6000 Forint/csoport (foglalkozás díja)
A Mesemúzeum több száz éves épülete kincseket rejt. Ha megtaláljuk őket, biztos mesélnek nekünk a török basáról, a templomépítőkről, a papucsosról, a könyvgyűjtőről, a hajóskapitányról, a vízi manókról és a molnárék családjáról.
Célunk, hogy játékos formában visszaidézzük a régmúlt tárgyait, elfeledett foglalkozásait, és egy épület lakóinak történeteit.

 

 

CSALÁDI HÉTVÉGÉK
Hétvégi programjaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy a tervezett foglalkozásainkkal a hozzánk érkező családok valamennyi tagját megszólítsuk. Vendégünk lesz Zorka, a könyvdoktor, aki segít elrongyolódott, szakadt, agyonolvasott mesekönyveinket rendbe hozni; találkozhatunk kortárs meseírókkal; a Kompánia Színházi Társulat interaktív drámafoglalkozásán kipróbálhatjuk, milyen lehet más bőrébe bújni.
Az aktuális havi programjainkról a honlapunkon az alábbi linkre kattintva tájékozódhat. 

Részletes programok itt!

 

MŰHELYEK
A foglalkozások előzetes regisztrációhoz kötöttek, kérjük írjon a mesemuzeum@pim.hu email címre, vagy hívja a +36 1 202 4020-as telefonszámot. A műhelyeket csak abban az esetben tudjuk elindítani, ha legalább 10 fő jelentkezik rá.