Események

CSALÁDI HÉTVÉGÉK
Hétvégi programjaink összeállításakor arra törekedtünk, hogy a tervezett foglalkozásainkkal a hozzánk érkező családok valamennyi tagját megszólítsuk. Vendégünk lesz Zorka, a könyvdoktor, aki segít elrongyolódott, szakadt, agyonolvasott mesekönyveinket rendbe hozni; találkozhatunk kortárs meseírókkal; a Kompánia Színházi Társulat interaktív drámafoglalkozásán kipróbálhatjuk, milyen lehet más bőrébe bújni.
Az aktuális havi programjainkról a honlapunkon található naptárra kattintva tájékozódhat.

Programok 2018-ban

Május
Filmkészítő tábor
Filmkészítő tábor
2018. június 18-tól 22-ig

Forog a flilm! - Filmkészítő tábor

FOROG A FILM! – Filmkészítő tábor

A Kompánia Színházi Társulat táborában közösen filmet forgatunk. Sok játék mellett, itt megtanulhatod a filmkészítés fortélyait, a szereplőválogatástól, a forgatáson keresztül, egészen a premierig. Rejtély, akció, szerelem, kaland… találjuk, ki együtt miről szóljon a mi filmünk! Ha kipróbálnád magad filmesként és színészként vagy csak szereted a filmeket, jelentkezz a filmes stáb tagjai közé!

 

Időpont: 2018. június 18-tól 22-ig
(A tábori program minden nap 8.30 és 16.30 között tart)

Korosztály: 10 - 13 év

Helyszín: Mesemúzeum, 1013 Budapest, Döbrentei u. 15.

 

További információk:

Mesemúzeum: 06 1 202 40 20

mesemuzeum@pim.hu

vagy

Hantos Násfa: + 3670 3656-007

hantosn@pim.hu

 

Jelentkezés: az adatlap és a 10 000 Ft előleg befizetésével legkésőbb 2018. június 8-ig a muzeumped@pim.hu email címen. A filmes tábor ára: 28 000 Ft, mely tartalmazza a programokat, az ebéd és az uzsonna árát. Testvéreknek 3000 Ft kedvezményt biztosítunk! A befizetés módja: személyesen a Mesemúzeum pénztárában, csütörtökön és szombaton 10 és 17 óra között, valamint átutalással a MÁK 10032000-01426627-es bankszámlaszámára. A közlemény rovatba írják be: a tábor időpontját és a gyerek nevét.

 

Pünkösdi királyság
Pünkösdi királyság
Május 21., hétfő 10 és 17 óra között

Pünkösdi királyság

10, 13 és 16 órakor Mesehősök 7 próbája családoknak

A próbatételek (pl. tudás, bátorság, stb. próbája) csoportos feladatmegoldó és ügyességi gyakorlatokra épülnek, együttműködést igényelnek, fejlesztik az anyanyelvi kommunikációt, a kezdeményezőképességet, az önismeretet.

A próbák teljesítése után, akinek sikerül kiállnia mind a 7 próbát, annak mesehős-igazolvány jár!

 

 

11 órától Eszter-lánc koncert

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar

A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Mese-erdő közepébe hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, a tavaszi szellő és nyári fuvallat persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy- egy szereplőjét ismertetik meg velünk, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel

Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon a tavasz beköszöntével, aminek a végére reméljük, új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében, akik csörgőkkel, kasztanyettákkal, cintányérokkal beszállnak a közös muzsikálásba. A koncert végén a hangszer-simogatón közelről is megismerkedhetnek hangszerek és gyerekek.

Tagok:

Kárász Eszter (ének, ukulele, furulya, tilinkó)

Veér Csongor (hegedű)

Clemente Gábor (ütőhangszerek)

Bata István (gitár)

Nemes János (basszusklarinét

 

 

14 és 16 óra között

Pünkösdi kézműveskedés

Készítünk pünkösdi királyoknak csuhélovat, pünkösdi királylányoknak virágos pártát.

A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti.

Meselátó
Meselátó
Május 26., szombat 11 órától

Meselátó

Meselátó

Közösségi meseszövés Kliment Jankóval és Makkai Danival, a Panyigai Hangműhely vezetőivel.

A világ majd minden országát bejárta már, de csak keveseknek adatik meg, hogy találkozhassanak vele. Egyes helyeken a Minden Mesét Látó Gurunak nevezik és varázslónak tartják, mások bűvésznek, de akadnak, akik szemfényvesztőnek. Különleges tudománya, hogy látja az emberek közös történetét, de csakis akkor, ha az általa kiválasztott csoport bizonyítja, hogy alkalmas erre a megtisztelő mutatványra. Ebben persze kevesen hisznek. Én sem hittem, amíg nem hallottam a saját fülemmel.

Ajánlott korosztály: 8-12 éves korig

90 perc