Együtt a család

Kívánságok
Kívánságok
Május 26.

KÍVÁNSÁGOK

 

Beszélgessünk
Ha hármat kívánhatnál, mik lennének azok? Van-e olyan ezek között, ami nem kézzelfogható dolog, hanem valami más (érzés/élmény stb.)? Állítsuk sorrendbe: melyik az, amelyikre legjobban vágysz, melyikre “második legjobban” és melyikre “harmadik legjobban”? Csoportosítsuk őket: melyik kívánságodhoz teljesüléséhez volna szükséged varázslatra és melyik teljesüléséhez van szükséged a türelmedre?
A koronavírus miatt megváltozott az életünk: mi az, ami hiányzik nagyon a karantén alatt és vágysz rá, hogy újra csinálhasd?

 

Családi kívánságlista
Minden családtag írja vagy rajzolja le a saját 3 kívánságát, majd ezeket tegyük ki jól látható helyre. Fontos, hogy a kívánságok olyanok legyenek, melyek a karantén ideje alatt is teljesíthetők. Aztán tegyük bele a családtagok neveit/fotóit egy kalapba/zsákocskába, és mindenki húzzon ki egyet belőle. Akit kihúztunk, annak a családtagnak a kívánságait kell titokban tartva egy hétig teljesíteni.

 

Mese
Milne: János király karácsonya
A mese szövege elérhető az alábbi linken: https://pimhu-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/o365csk_pim_hu/Eb3vCVZSDOBDq_Eu8ppM0XEBvdp0Ee13WGLlsjg-cAdtTw?e=WtTW5b

 

Mozgás
Milne meséjében János király leghőbb kívánsága egy nagy piros gumilabda volt. Pattogtassuk meg János királlyal mi is azt a labdát! Ehhez egy régi játékot javaslunk nektek, a labdaiskolát. Sok változata van, és ti is kitalálhattok új verziókat. Keressetek egy falat, amelyre szabad labdát pattogtatnotok. Álljatok szembe a fallal és miközben ezt a mondókát mondjátok, hajtsátok végre mindig azt a feladatot, amit éppen mondtok:

Egyenlőre
két kettőre
három hatra
hat kilencre üsd ki tízre tizenegyre a mondóka ütemére két kézzel falhoz dobja a labdát
gyertyatartó feldobja a labdát magasra
vaskoppintó a feldobott labda pattan egyet a földön, ezután elkapja
egyet falba ismét két kézzel a falhoz dobja a labdát
tizet földbe tízszer a földhöz pattintja a labdát
kis taps a labdát a falhoz csapja, majd mielőtt elkapja, tapsol egyet
nagy taps a labdát a falhoz csapja, majd mielőtt elkapja, kettőt tapsol
csavarintás a labdát a falhoz csapja, majd mielőtt elkapja, maga előtt könyökben behajlított kézzel, köröz egyet az alkarjaival.
mellbe vágás a labdát a falhoz csapja, majd mielőtt elkapja, dobol az öklével kettőt a mellkasán
jobb láb, bal láb a labdát először a felemelt jobb lába alatt csapja a falhoz, utána megismétli ezt a bal lábbal

 

Barkácsolás
Hajtogassatok darumadarat!
https://www.youtube.com/watch?v=AzQHMQ_zSn8
Egy ősi japán legenda szerint, aki 1000 darumadarat hajtogat papírból, annak a daru – amely a hiedelem szerint maga is ezer évig él – teljesíti egy kívánságát. 

 

Otthon
Kívánj valamit!
Főzzetek, süssetek együtt valami olyat, amit valaki megkívánt a családban!

 

Esti mese
A mai esti mesében a királylány három különleges dolgot kíván édesapjától: szóló szőlőt, mosolygó almát és csengő barackot.  
A mese szövegét itt találjátok: https://pimhu-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/o365csk_pim_hu/ERA6XCj1P1NIn_UY6pcVJsMB1RnQjgjQVIgQ9L7g8Mpm9A?e=dNZvcS