Események

2020. május 15.

Árnyék
Árnyék
Május 15.

Együtt a család

ÁRNYÉK

Találós kérdés
Este hosszú, délben kurta, falon néha igen furcsa.
(árnyék)

 

Megfigyelés
Figyeld meg, mikor látszik a legjobban az árnyékod!

 

Kreatívan
Farkas Réka iparművész mindig kreatív dolgokkal várja a múzeum látogatóit. Most azt mutatja meg nektek, hogyan készíthettek mókás árnyékokat.
https://farkasreka888l.wixsite.com/creativecub/post/m%C3%B3k%C3%A1s-%C3%A1rny%C3%A9kok?fbclid=IwAR2uSc1tdqLyIcDNDtdTXwAp_siYGSh8VOd1n5AX50BUFJCef6y70eZ4qQA

 

Mozgás
Legyetek egymás árnyékai! A család egyik tagja álljon, a másik háttal feküdjön le a földre az álló árnyékába. Aki áll, tegyen lassú mozdulatokat, (de ne lépjen el) a fekvő pedig árnyékként utánozza a mozdulatot. (Olyan, mint a tükörjáték, csak az egyik fél fekszik)

 

Játék
Bújócska
A játék elkezdésekor ki kell választanunk egy hunyót. A választás történhet mondókával, vagy megbeszéléssel. A hunyó behunyt szemmel elszámol addig, amíg kell (ezt az előzetesen egyeztetik a játékostársak.) A többieknek ez idő alatt kell egy jó helyre elbújniuk, úgy hogy minél később találják meg őket. Miután a hunyó befejezte a számolást fennhangon azt mondja, hogy: "Aki bújt, aki nem, megyek!”majd elindul a játékostársak megkeresésére. Amelyik játékost elsőként találja meg, ő lesz a következő körben a hunyó.

 

Mese
Békés Pál: A lovag és az árnyéka
A mese szövege elérhető az alábbi linken:
https://pimhu-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/o365csk_pim_hu/EQmfe0VyogRBqZngxf6zIYkB-ks_83fW-fWDKI5Ubb7TOA?e=xhXzQt

 

Játék
Árnyjáték kézzel! A játékhoz csak egy olvasólámpára vagy diavetítőre és egy üres falfelületre van szükség. Aztán a kezeinkkel máris odavarázsolhatjuk a különféle állatokat: röpködhetnek a madarak, a pillangók, ugathatnak a kutyák, hegyezhetik fülüket a kisnyuszik.